Obiective

Welcome
27.05.2005
Obiective
SpacerMatrix-w190.gif

Responsabilitatea producatorului fata de mediul inconjurator reprezinta o ocazie de a proiecta produse mai bune si de a creste succesul afacerii. Abordari inteligente si de succes vor fi prezentate in cadrul unor

Sesiuni de lucru despre Eco-Design

pentru intreprinderile mici si mijlocii din sectorul electronic


Aceasta campanie de informare care se va desfasura in intreaga Europa promoveaza atat cadrul legislativ, cat si strategii ecologice pentru reteaua de aprovizionare si pentru managementul de mediu. Fiti constienti de faptul ca impactul asupra mediului inseamna un impact asupra costurilor intreprinderii! Castigati avantaje competitive prin Eco-Design!IMM inovatoare reprezinta coloana vertebrala a economiei europene. Influenta lor asupra cresterii economice si ecologice din dinamica industrie electronica este de o importanta ce nu poate fi contestata.

Noua legislatie europeana implica oportunitati dar si provocari pentru intreprinderi. Propunerea pentru Directiva pentru produse care folosesc energie, a Uniunii Europene, va intra probabil in vigoare incepand cu anul 2006.?Ecologie + Economie = Eco-Design? ? aceasta este formula pentru o proiectare ecologica a produselor. Eco-Design este un concept care ia in considerare sistematic cerintele ecologice in proiectarea produselor. In acest fel, compatibilitatea ecologica va fi asigurata pe toata durata de viata a produsului respectiv.

Aruncand o privire mai atenta asupra ciclului de viata al produsului, incluzand productia, utilizarea si ?moartea? produsului, pot fi descoperite resurse de imbunatatire, atat din punct de vedere ecologic cat si economic. De exemplu:

  • Eficienta energetica a produsului
  • Materiale toxice, restrictii pentru anumite substante
  • Refolosirea produselor si a componentelor, reciclarea
Impactul asupra mediului inconjurator poate fi diminuat prin optimizarea produsului in faza de proiectare. Optimizarea nu contribuie doar la protectia mediului inconjurator. Ea faciliteaza in acelasi timp reducerea costurilor si asigura o crestere a eficientei si a avantajelor competitive.28 de sesiuni de lucru vor fi oferite de Institutul Fraunhofer pentru siguranta si microintegrare (Fraunhofer Institute for Reliability and Microintegration - IZM) si de alti parteneri in numele Comisiei Europene. Ele se vor desfasura in perioada aprilie - septembrie 2005 in 20 de tari europene. Campania de promovare ?Eco-Design? (Eco-Design ARC) se adreseaza in special IMM din industria electronica.